Website onderhoud is belangrijk!

Je wilt je bedrijf online presenteren en besluit met een eigen website of webshop te komen. Hartstikke leuk, en ook erg verstandig want veruit de meeste Nederlanders zoeken hun producten, diensten of vakmensen op het internet. Wie gemakkelijker onder de aandacht van potentiële klanten wil komen zal zich online moeten bewegen. Website onderhoud is belangrijk. Na realisatie van de website blijft het onderhoud er vaak bij, terwijl dit wél een belangrijk aspect is.

Website onderhoud? Wat precies heeft updates nodig?
Het internet is constant in beweging en de technieken die op het internet gebruikt worden zullen altijd veranderen. Een nieuwe website zal dus snel verouderen als deze geen tijdige updates krijgt. Wat precies heeft updates nodig? Het is een veelgestelde vraag, en veel website bezitters denken dat het allemaal wel goed zit met hun site zolang deze correct wordt weergegeven.
Toch zijn er heel wat onderdelen die onderhoud nodig hebben zodat het geheel goed kan blijven functioneren. De website is bijvoorbeeld opgebouwd in een CMS, hiervoor zullen regelmatig veiligheidsupdates verschijnen die er onder andere voor zorgen dat de website minder snel gehackt kan worden. Of er komt een versie-update van het CMS met enkele nieuwe of verbeterde functies. Om deze te kunnen gebruiken zal je moeten updaten.
Wellicht heb je bepaalde functionaliteiten in je website zoals een reserveringsformulier of een contactformulier. Ook hiervoor zullen regelmatig updates verschijnen zodat ze aan de huidige standaard van de techniek blijven voldoen. Immers, zolang internet zich blijft ontwikkelen zullen zaken die gebruik maken van het internet zich mee moeten ontwikkelen, websites dus ook.

Goed onderhouden websites zijn veiliger en gebruiksvriendelijker
Websites die regelmatig hun onderhoud krijgen zullen bijblijven aan de moderne standaard en daarom goed blijven functioneren. Een goed functionerende website is gebruiksvriendelijker voor de bezoeker en bovendien veiliger. Als een website zijn (veiligheid) updates niet krijgt dan zullen ontdekte veiligheidslekken geopend blijven en kwaadwillenden kunnen hier misbruik van maken. Dat kan niet alleen schadelijk zijn voor de website zelf, maar ook voor gebruikers van de website.

Google zet goed onderhouden websites hoger in de zoekresultaten
Nóg een goed argument waarom updates zo belangrijk zijn. Google wil graag een internet creëren dat zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Een website is gebruiksvriendelijk en veilig voor de gebruiker als deze voldoet aan de moderne standaard. Wanneer een website niet aan de moderne standaard voldoet dan zal Google deze website minder snel aandragen in de zoekresultaten, wat concreet betekent dat de website (veel) lager zal staan in de Google ranking.

Regelmatig onderhoud levert je veel op
Een lage ranking in de zoekresultaten wil niemand, zeker niet wanneer de website gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Je wilt zoveel mogelijk gevonden worden en zoveel mogelijk clicks genereren want dat levert omzet op. Investeren in het onderhoud van je website moet je daarom niet zien als een kostenpost, je moet het zien als iets wat helpt om je website beter te laten scoren waardoor je er juíst meer omzet uit kunt halen. Het is belangrijk dat updates op een goede manier worden uitgevoerd, wanneer je hier geen kaas van gegeten hebt is het verstandig het website onderhoud te laten uitvoeren door een professional. Als het mis gaat ben je immers nóg verder van huis.

Update & Back-up service van GUNCORP STUDIO
De Update & Back-up service van GUNCORP STUDIO is u graag van dienst voor het noodzakelijke website onderhoud. Wij lopen op regelmatige basis de complete website na en checken alle vitale punten. Als er updates zijn dan installeren wij deze direct. U heeft er zelf geen omkijken meer naar en bent altijd verzekerd van een goed functionerende website.

Wil je ook een APK van je website, klik dan op de button hieronder!